Over mij

Werken in Excel is ingewikkeld, saai en vervelend. Die uitspraak kan ik eigenlijk hartstikke goed begrijpen. Wie vindt het nu leuk om halve dagen te turen naar een spreadsheet? Er zijn wel leukere dingen te bedenken. Wil je de tijd die je doorbrengt in Excel ook beperken? Loop je tegen een ander probleem aan in Excel? Ik ga graag met jou op zoek naar een oplossing op maat.

Passie voor data en uitleggen

Mijn passie voor Excel is ontstaan op mijn werk. Samen met een collega moesten we promotiepakketten inpakken. Om te achterhalen welke producten een klant had besteld, moesten we twintig (!) – met tape aan elkaar geplakte A4’tjes – raadplegen. Dit moest toch anders kunnen. Ik heb toen wat zitten sleutelen in Excel om de data inzichtelijk te krijgen. Ik vond het fascinerend hoe ik met een paar handelingen het werk van mijn collega en mij kon vereenvoudigen. Sinds die dag ben ik me gaan specialiseren in Excel en data.

Mijn expertise – en enthousiasme – voor data wil ik graag met jou delen. Ergens in mij schuilt er een docent. Uitleggen vind ik niet alleen ontzettend leuk, ik kan het ook duidelijk. Zo heb ik in mijn studententijd met plezier individuele en klassikale bijlessen gegeven. Persoonlijke aandacht is in de schoolbanken vaak ver te zoeken. Je bent al gauw een nummer. Tijd en aandacht maken juist het verschil. Het geeft mij dan ook een trots gevoel, wanneer mensen zeggen dat ze met mijn hulp een tentamen hebben gehaald of een obstakel hebben overwonnen. Nog altijd weten oud-studenten mij te vinden, wanneer ze ergens tegenaanlopen in Excel of Power BI.

Verleden, heden en toekomst

Zelf heb ik een economische/financiële achtergrond. Zo heb ik de hbo-opleidingen Finance & Control en Bedrijfsmanagement gevolgd. Die laatste opleiding heb ik in 2020 met een grote onderscheiding afgerond. Ik heb voor die prestatie zelfs de prijs voor meest verdienstelijke student in ontvangst mogen nemen.

Desondanks heb ik in mijn jeugd vaak gehoord dat ik niets kon en dat ik niet mocht bestaan. Het gevoel om er alleen voor te staan is mij niet onbekend. In mijn aanpak hecht ik daarom veel waarde aan persoonlijke aandacht en omstandigheden. Een klein beetje hulp van de juiste persoon – die oog heeft voor jou als mens – kan namelijk wonderen verrichten. Dat heb ik zelf ook ervaren. Zo heeft een docent een belangrijke rol gespeeld in het ontdekken en ontplooien van mijn talenten. Dit vergrootte niet alleen mijn zelfvertrouwen, maar maakte mij als mens ook gelukkiger.

Zo heb ik certificaten behaald om mezelf Microsoft Office Specialist Master te noemen. Daarnaast heb ik via stage en een bijbaan werkervaring opgedaan met het ontwikkelen van dashboards in Power BI. Via mijn stage heb ik ook een Power BI-certificaat kunnen bemachtigen.

Het is mijn wens om me verder te specialiseren op het vlak van data-analyse en datavisualisatie. Dit doe ik momenteel door zelfstudie, maar ik hoop te zijner tijd ook mijn droombaan te vinden, waarin ik kan doorgroeien. Ik heb hier al een voorschot opgenomen door mijn eigen YouTube-kanaal te beginnen. Ik praat namelijk graag over data en op mijn kanaal vind je instructievideo’s waar ik de ins en outs van Excel uitleg.

Succesverhalen

“Binnen het bedrijf waar ik werk, gebruikten we binnen het team elke dag twee aparte Excel-toepassingen. Deze toepassingen gebruikten we naar mijn mening op een inefficiënte manier. Sang is een vriend van mij, dus ik wist dat als iemand dit probleem zou kunnen en willen verhelpen, ik bij hem moest zijn. Voor Sang bleek dit inderdaad geen enkel probleem. Met zijn aangedragen oplossing heeft Sang ervoor gezorgd dat mijn teamgenoten en ik dagelijks waardevolle tijd besparen.”

– Watse, toegepast psycholoog bij Werkbedrijf Lucrato

“Sang heeft de Power BI tool zich eigen gemaakt en hij wist in de formuletaal DAX zaken zo te programmeren dat hij ongeveer alles uit Power BI wist te halen. Er waren voor Sang geen beperkingen in Power BI. Hij programmeerde zaken gewoon “even” net anders.”

– Peter, Power BI-consultant (n.a.v. mijn stage bij Finext)

Oplossingen voor morgen

Beantwoord je een van de bovenstaande vragen met “ja”. Laten we elkaar dan eens (digitaal) ontmoeten. Het lijkt mij interessant om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.